Drukuj

Biblioteka Wydziału Żywienia Człowieka SGGW

1. Pełna nazwa biblioteki.
Biblioteka Wydziału Żywienia Człowieka

2. Godziny otwarcia.
poniedziałek – środa: 9.00 - 18.00
czwartek – piątek: 9.00 - 15.00
pierwsza i druga sobota w miesiącu: 9.00 - 14.00

3. Dane teleadresowe.
Biblioteka Wydziału Żywienia Człowieka
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Budynek nr 32
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa

tel. (+48) 22 59 37 008
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

4. Skład osobowy.
Kierownik:    dr inż. Magdalena Seta – adiunkt biblioteczny

5. Data utworzenia, krótki rys historyczny.
Biblioteka powstała w 1983 roku. Podstawę kolekcji tworzą zbiory przekazane wcześniej przez Katedry i Zakłady Wydziału oraz Biblioteki Głównej SGGW.

6. Podstawowe dziedziny i kierunki reprezentowane na wydziale.
Żywienie człowieka, nauki o żywności, dietetyka, gastronomia, nauki ekonomiczne i konsumpcja.

7. Ogólna liczba zbiorów: 16 300 wol.

8. Usługi świadczone prze bibliotekę: sieć bezprzewodowa Wi-Fi, dostęp do zasobów informacyjnych z komputerów stacjonarnych w czytelni.

9. Organizacja księgozbioru: większość zbiorów udostępniana jest prezencyjnie. Książki ustawione są tematycznie wg nazw działów odpowiadających profilowi i specyfice studiów.

10. Organizacja udostępniania:

a. liczba miejsc w czytelni i stanowisk komputerowych: W czytelni znajduje się w 30 miejsc, 4 stanowiska komputerowe z dostępem do katalogu bibliotek SGGW oraz 3 stanowiska umożliwiające poszukiwania informacji i materiałów w Internecie.
b. uprawnieni do korzystania na miejscu: ze zbiorów mogą korzystać wszyscy zainteresowani czytelnicy.
c. uprawnieni do wypożyczania, tryb i zasady wypożyczeń: pracownicy i doktoranci, zgodnie z Regulaminem udostępniania zbiorów.
d. kary i opłaty dodatkowe: zgodnie z Regulaminem udostępniania zbiorów.