O Bibliotece
Struktura organizacyjnaStruktura organizacyjna
Dane teleadresoweDane teleadresowe
Godziny otwarciaGodziny otwarcia
HistoriaHistoria
Biblioteki wydziałoweBiblioteki wydziałowe
RegulaminRegulamin
Zobacz: GaleriaGaleria
Wirtualny spacer   Wirtualny spacer    FilmFilm
Informacje praktyczne
Zapisy do BibliotekiZapisy do Biblioteki
Udostępnianie zbiorówUdostępnianie zbiorów
Wypożyczenia międzybiblioteczneWypożyczenia międzybiblioteczne
Szkolenia (dydaktyka)Szkolenia (dydaktyka)
Dokumenty i formularzeDokumenty i formularze
CennikCennik
Opłaty dodatkoweOpłaty dodatkowe
Zasoby
Katalog on lineKatalog on line
Wolny dostępWolny dostęp
Publikacje pracownikówPublikacje pracowników
Zgłaszanie publikacjiZgłaszanie publikacji
Zgłoś propozycję zakupuZgłoś propozycję zakupu
Oferta dubletówOferta dubletów
Zasoby Cyfrowe SGGW
O Oddziale Zasobów CyfrowychO Oddziale Zasobów Cyfrowych
Baza przepisów i zarządzeń SGGWBaza przepisów i zarządzeń SGGW
Książki elektroniczneKsiążki elektroniczne
Czasopisma elektroniczneCzasopisma elektroniczne
Prace doktorskiePrace doktorskie
E-źródła
Bazy danych ogólnodostępneBazy danych ogólnodostępne
Bazy danych dostępne po zalogowaniuBazy danych dostępne po zalogowaniu
E-czasopismaE-czasopisma
E-książkiE-książki
Dostęp z zewnątrzDostęp z zewnątrz
Muzeum SGGW
O MuzeumO Muzeum
Dane teleadresoweDane teleadresowe
Godziny otwarciaGodziny otwarcia
GaleriaGaleria
Wirtualny spacerWirtualny spacer

Biblioteka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW

1. Pełna nazwa biblioteki.
Biblioteka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

2. Godziny otwarcia.
poniedziałek – środa: 9.00 - 18.00
czwartek – piątek: 9.00 - 15.00
pierwsza i druga sobota w miesiącu: 9.00 - 14.00

3. Dane teleadresowe.
Biblioteka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
Budynek nr 32
ul. Nowoursynowska 159C
02-776 Warszawa

tel. (+48) 22 59 37 008
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

4. Skład osobowy.
Kierownik:    dr inż. Magdalena Seta – adiunkt biblioteczny
Pracownicy: Izabela Boguska – młodszy bibliotekarz

5. Data utworzenia, krótki rys historyczny.
Biblioteka powstała w 1983 roku. Podstawę kolekcji tworzą zbiory przekazane wcześniej przez Katedry i Zakłady Wydziału oraz Biblioteki Głównej SGGW.

6. Podstawowe dziedziny i kierunki reprezentowane na wydziale.
Żywienie człowieka, nauki o żywności, dietetyka, gastronomia, nauki ekonomiczne i konsumpcja.

7. Ogólna liczba zbiorów: 16 300 wol.

8. Usługi świadczone prze bibliotekę: sieć bezprzewodowa Wi-Fi, dostęp do zasobów informacyjnych z komputerów stacjonarnych w czytelni.

9. Organizacja księgozbioru: większość zbiorów udostępniana jest prezencyjnie. Książki ustawione są tematycznie wg nazw działów odpowiadających profilowi i specyfice studiów.

10. Organizacja udostępniania:

a. liczba miejsc w czytelni i stanowisk komputerowych: W czytelni znajduje się w 30 miejsc, 4 stanowiska komputerowe z dostępem do katalogu bibliotek SGGW oraz 3 stanowiska umożliwiające poszukiwania informacji i materiałów w Internecie.
b. uprawnieni do korzystania na miejscu: ze zbiorów mogą korzystać wszyscy zainteresowani czytelnicy.
c. uprawnieni do wypożyczania, tryb i zasady wypożyczeń: pracownicy i doktoranci, zgodnie z Regulaminem udostępniania zbiorów.
d. kary i opłaty dodatkowe: zgodnie z Regulaminem udostępniania zbiorów.